Hyviä ja hieman huonompia vaateostoksia

Suomalaiset ostavat vaatteita mielellään marketeista. Etenkin vanhemmat ihmiset suosivat markettivaatteita. Näin kerrottiin eräässä artikkelissa.

Kaksi käyttämättömäksi jäänyttä liian isoa paitaa.

Tavallisia ostospaikkoja ovat toki myös perinteiset vaatekaupat, kuten tavaratalot, ketjuliikkeet ja pienet putiikit. Nuoret ja kaupungissa asuvat shoppailevat etenkin ketjuliikkeissä.

Verkkokauppa on vallannut alaa. Nuoret kuluttajat saattavat käydä vaatekaupassa vain sovittamassa jotakin vaatetta ja tilata vaatteen sitten edullisemmin ulkomaisesta verkkokaupasta.

Jos olen ymmärtänyt oikein, moni pieni vaateputiikki on vaikeuksissa. Esimerkiksi Helsingistä kerrotaan, että muutama keskeisellä paikalla sijainnut vaatekauppa on joutunut lopettamaan.

Liian tiukkoja vaatteita

Itse käyn miesten vaatteisiin keskittyvän ketjun myymälässä kotikaupungissa. Minua harmittaa, että suuri osa vaatteista, jotka näyttäisivät hyvältä, eivät mahdu päälle tai ovat liian tiukkoja. Tämä johtuu siitä, että vaatteet ovat ”slim fit” eli niissä on hoikka istuvuus. Esimerkiksi paidat ovat liian kapeaa mallia. Jos tällaisen paidan haluaisi, pitäisi ostaa numeroa isompi, mutta se ei näytä enää ryhdikkäältä päällä vaan muistuttaa telttaa.

Minulla on kaksikin tyylikästä uutta paitaa, joita sovitin ennen ostopäätöstä huolellisesti kaupassa, mutta jotka kotona osoittautuivat sittenkin liian isoiksi. Paidat ovat jääneet käyttämättömiksi. Se harmittaa suuresti. Vaatekeräyspisteeseen viemällä niistä on onneksi iloa.

”Regular fit” -paitoja ja housuja saisi olla valikoimissa enemmän. Uskon, että tämän vaatekauppaketjun asiakkaista suurin osa käyttää tätä tavallista mallia.

Nuorempana pidin vapaalla merkkivaatteita. Tykkäsin shoppailusta.

Sopiva ostospaikka tulee luonnollisesti valittua paitsi mieltymyksen, myös budjetin mukaan. Itse löysin viimeksi tyylikkään paitatakin marketista.