Matkailun monia iloja

Ei ole tullut nähtyä kovinkaan paljoa maailmaa. Olen matkustellut ulkomailla melko harvoin. Olen käynyt muutaman kerran vapaa-ajanmatkalla etelän lomakohteissa. Työn puolesta olen kuitenkin kiertänyt etenkin Eurooppaa.

Matkailuautoja ja -vaunuja Koskenselän leirintäalueella.

Minulta on toistaiseksi jäänyt kokematta erilaiset kulttuurit, tavat ja perinteet. En ole kokenut uusia makuja, ihmetellyt nähtävyyksiä tai ihaillut maisemia.

Olen ehkä ollut, jos mahdollista, liian laiska lähtemään. Aikoinaan työkiireet ja velvollisuudet, ja sittemmin muut syyt ovat estäneet matkahaaveiden toteuttamisen. Nykyisessä arjessa vaihtelu ja uudet kokemukset tekisivät terää.

Irtiotto arjesta viehättää. Nautin matkalle lähtemisen tunteesta.

Työaikoina lomamatkailu olisi ollut virkistävää. Se olisi mahdollistanut irrottautumisen hetkeksi kiireestä ja stressistä. Uudessa ympäristössä olisi voinut paremmin rentoutua ja ladata akkuja.

Kaiken kaikkiaan, matkailu avartaa. Myös matkustelu kotimaassa voi paljastaa uusia helmiä. Olen tehnyt jonkin verran junamatkoja aivan uusille seuduille.

Brittilehti ylisti valoisia kesäiltoja

Viihdyin pienessä kunnassa Saimaalla muutaman vuoden ja sen jälkeen asuin joitakin vuosia Tampereella. Suosittelen molempia matkakohteina.

On upeita nähtävyyksiä, hienoja kulttuuripaikkoja ja lumoavia luontokohteita. On paikallista perinnettä ja historiaa.

Saimaalla on tarjolla myös monenlaisia aktiviteetteja. Voi seikkailla ja rentoutua luonnossa.

Lumoava kesäilta Saimaalla.

Saimaan aluetta on ryhdytty markkinoimaan stressittömänä vyöhykkeenä, jossa voi kokea aitoja elämyksiä. ”Saimaan rannalla valoisan kesäillan viettäminen on fantastinen kokemus.” Näin kertoi eräs brittilehti. Kauniiden maisemien ohella lehden toimittaja ylisti suomalaista ruokaa.

Juice lauloi Saimaasta. Saimaata näkyvissä -biisissä on melko härskit sanat. Mutta sanotaanko näin, että kappaleessa lauletaan kuinka Saimaalle voi lähteä vaikka lemmenlomalle.

Hyvää juhannusta!