Nyt poikamies järjestää vaatekaapit

Ryhdyn laittamaan vaatekaappeja järjestykseen. Vaatekaapit ovat aivan täynnä ja sekaisin. Otan vaatteita kaapista yksi kerrallaan ja käyn kaikki huolella läpi. Lajittelen vaatteet sen mukaan käytänkö niitä vai voiko niitä panna pois.

Isompi kasa menee vaatekeräykseen.

Tarkastelen missä kunnossa vaatteet ovat, ja kokeilen menevätkö ne vielä päälle. On vaatteita, joita en käytä, ja joista päätän luopua kokonaan.

Lajittelen poistettavia vaatteita kahteen kasaan. Toisessa kasassa on vaatekeräykseen kelpaavia ja toisessa tekstiilijätteisiin meneviä vaatteita.

Tarkoituksena on viedä hyväkuntoiset vaatteet UFF:n keräysastioihin. Mukana on vähälle käytölle jääneitä laadukkaita vaatteita. On paljon kauluspaitoja ja neuleita. On myös kaksi välikausitakkia. En pidä huppareita, mutta niitäkin löytyy kaksi. On myös pari villapaitaa, jotka ovat käyneet pieniksi.

UFF kerää ja myy käyttökelpoisia vaatteita. UFF kertoo, että se jatkaa lahjoitettujen, käyttökelpoisten vaatteiden elinkaarta. Toiminnan tuotto ohjataan ilmasto- ja kehitysyhteistyöhön.

Toiseen kasaan tulee kierrätykseen kelpaamattomia vaatteita. Ne eivät ole risoja, mutta katson, että ne ovat kuitenkin kuluneita. Ne menevät tekstiilijätteisiin.

Tilaa uusille vaatteille

On monia vaatteita, joita en ole käyttänyt pitkään aikaan. Suuri ihmetys on miten tällainen määrä vaatteita on mahtunut kahteen pieneen kaappiin.

Kaappien järjestämisen myötä tulee tilaa uusille kesävaatteille. Olen hankkinut muutaman lyhythihaisen kauluspaidan, kaksi paitatakkia ja t-paitoja.

Uusia kesäpaitoja.

Vaatekaappeihin tulee todella paljon lisätilaa. Nyt löydän helposti kaikki vaatteet. Kaappeihin tulee järjestystä. Ja vaatteet pysyvät paremmin ryhdissä. Ennen yhdessä henkarissa saattoi roikkua päällekkäin useampi paita tai takki. Nyt jokaiselle paidalle on oma henkari ja henkareita jää ylikin.

Kaapin sisällön huomaa taas helpommin.

Toiseen kaappiin tulee arkisemmat ja kevyemmät vaatteet ja toiseen esimerkiksi talvivaatteet, kuten paksummat takit, ja lisäksi pari pukua.

Sitten tartun kaappien hyllyillä oleviin vaatteisiin. Viikkaan housut ja t-paidat. Käyn läpi pienemmät vaatteet, ja lajittelen ne uudelleen koreihin.

T-paidat siististi omalle hyllylle.

Kaappien järjestämisessä menee pari tuntia. Hieman työlästä, mutta mukavaa ja palkitsevaa puuhaa, joka saa hyvälle mielelle.